Microsoft, AI şirketi Semantic Machines’i satın aldı

Evlerimize giren robotların konuşma becerilerini arttırmak için Microsoft, AI şirketi Semantic Machines’i satın aldı.

Microsoft geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuruyla, chat bot’larının konuşma becerilerini arttırmak için kurulmuş Semantic Machines şirketini satın aldığını açıkladı. Microsoft AI ve Araştırma CTO’su David Ku ise şirketin alımı konusunda “Semantic Machines’in alımı ile Berkeley’de dil arayüzünün nelere kadir olduğuna dair sınırları zorlayan mükemmeliyetçi bir merkez açacağız” tarzında bir açıklama yaptı.

 TechCrunch ile yaptıkları şirket hakkındaki kısa bir öz geçmiş yazısında diğer şirketlerden farklarını, kurucu ortak Dan Kleingünümüz dialog teknolojisi çoğunlukla dikey. Konuşma sistemininizin konuyla bağlamsal olmasını istiyorsunuz, ki bir cümle çevrildiğinde tek başına kalmamış olsun” diye açıklıyor. Semantic Machines, hafıza üzerine odaklanarak sadece cevap veren ya da soruları tahmin edebilen değil aynı zamanda doğal bir akıcılığa sahip olan bir yapay zekaya sahip olduklarını iddia ediyorlar.

Semantic Machines ekibi

Şirket ürünlerini şirketler için geliştirdiğinden yapılan değişim mantıklı. Yani Semantic Machines Microsoft’un sahip olduğu yapay zeka temelli konuşma ürünlerine kolayca uyum sağlayabilecek. Bu ürünlerin arasında 1 milyon developer tarafından kullanılan Microsoft Cognitive Service ve 300 bin developer tarafından kullanılan Azure Bot Service gibi ürünler ve Cortana ve Xiaolce gibi sanal asistanlar da var.

Kaynak: TechCrunch