JR. by Campaign

Anima Okul, animasyon kampçıları arıyor

Anima Okul, yaz günlerini İstanbul’da değerlendirecek, animasyona ilgi duyan, öğrenci – yeni mezun, kariyer hedefi olan kampçılar arıyor.

Anima Yaz Okulu Kampı, öğrenci veya yeni mezun 30 yaş altı kitleye modelleme, animasyon, render, compositing gibi konularda eğitim verecek. 15 Haziran18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek eğitimlerde katılımcılar, haftanın 3 günü toplamda 75 saat eğitim alacak. Eğitim programının ön kayıt dönemi ise 31 Mayıs‘ta sona eriyor.

Eğitim kampının ders içeriği ise şu şekilde;

Temel Prensipler
Çalışma ortamı, arayüz ve program mimarisinin temelleri, sağlıklı çalışma prensipleri.

Modelleme
Parametrik yapılar, NURBS, Open Subdiv ve poligon modelleme teknikleri, topoloji pratikleri. Referans materyal kullanımı. Sert yüzey ve organik modelleme uygulamaları.

Animasyon
Temel animasyon metodları, pivot ve parent sisteminin kullanımı. Nesne ve kamera animasyonu, basit “rig”lerin oluşturulması.

Yüzey, Doku, “Look Development”
Prosedürel ve Bitmap dokuların oluşturulması ve kullanım senaryoları. UV kaplama teknikleri, shader network’lerin tasarlanması, kurulması. Muhtelif görünümlerin elde edilmesi.

Sahne Yönetimi ve VFX
“Asset” kavramı, sahnelere referans verilmesi, XGen’in verimli kullanımı. Instance metodları. Temel VFX uygulamaları, nucleus sistemi ve Bifröst.

Işıklandırma, Kamera, Kompozisyon
Sinematik ve realistik aydınlatma, hızlı ve stilize aydınlatma. Dramatik, fotografik ve sinematik kamera kullanımı. GI tabanlı render metodları, VRay.

Render, Compositing
VRay ile baskıya ve animasyona yönelik render uygulamaları. Temel compositing bilgileri, düzeltmeler ve görselin geliştirilmesi.

Portfolyo Yorumlama

Eğitim programıyla ilgili detaylı bilgiye Anima Okul’un internet sitesinden de ulaşabilirsiniz.