JR. by Campaign

Artık Ukrayna resmi bir logoya sahip

Artık Ukrayna resmi bir logoya sahip

Kendisini turistlerin ve iş insanlarının gözleri önüne pozitif bir ışıkta yansıtmak isteyen Ukrayna resmi bir logoya sahip.

Ukrayna hükümeti, bir ilk olarak, görsel kimlik niteliğindeki bir logonun ülkelerini temsil etmesini kararlaştırdılar. Hükümet Banda isimli bir ajans ile beraber çalışıp “Ukraine NOW” isimli bir kampanya başlattı ve logo olarakta sosyal medya sitelerindeki bildirim işaretine benzer mavi bir baloncuk tasarladılar.

“İnsanlar telefon bildirimlerinin sürekli farkında olduklarından bu da bir farkındalık çağrısı olarak algılanmalı ve Ukrayna farkında olmaya gerçekten değer.”

Banda, İngiliz hükümeti ile ortak yaptığı bir araştırma sonucu Ukrayna’nın “yozlaşma”, “devrim” ve “savaş” gibi negatif anlamları olan kelimelerle bağdaştırıldığını öğrenmiş. Bu yüzden ülkenin taze bir bakış açısına ihtiyacı olduğunu düşünmüşler.

“Ukrayna’nın yeni bir markaya ihtiyacı var, her şeyin ilgi çekici olduğu, açık, modern bir ülke olduğunu gösteren bir markaya.”

Yaptıkları logoya ek olarak, Ukraynalı tasarımcı ve sanatçı Vasyl Yermylov’un adından ‘Ermilov’ isimli bir harf tipi de yarattılar. Sanatçının yapılandırmacı stilini yansıtmak için harfler grotesk geometrik şekillerde ve uçları çengelli olarak tasarlanmış.

Ayrıca logonun mavi baloncuğu çeşitli şekillerde kullanılabiliyor. Havalimanlarında bir uçak veya doğa gezilerinde bir dağ ikonu şeklinde görsellerle çeşitliliği olan logonun bazı örneklerini aşağıda görebilirsiniz.

Kaynak: Design Taxi