DeFacto, doğal kaynakları korumak ve sürdürülebilirlik faaliyetlerine katkı sağlamak için birçok çevre projesini hayata geçiriyor. Özel bir teknolojiyle pet şişeleri ve tekstil atıklarını birlikte değerlendirerek tişörte dönüştüren marka, böylece doğayı zararlı atıklardan koruyor. Şirket, yeni tasarruf yöntemleriyle Türkiye’deki mağazalarda metrekare başına aylık ortalama elektrik tüketimini bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 14 azalttığını, susuz pantolonlarıyla bir yılda en az 4 bin 500 ton su tasarrufu elde ettiğini, kullandığı organik ve geri dönüşümlü pamuk sayesinde kimyasal gübre ve ilaçlamayı sıfıra indirerek toprağın rahatlattığını açıkladı.
Marka, bu çalışmalar kapsamında mağazaları aracılığıyla bugüne kadar 1.688 ton karton ve 338 ton ambalaj atığını geri dönüşüme kazandırdı. 2016 yılında da ÇEVKO ile gerçekleştirdiği iş birliğinde 187 ton kağıt karton topladı, e-atık kampanyası sayesinde de TEMA’ya da 970 kg elektronik atık bağışladı.
Çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında “ekolojik ürünler koleksiyonu” da hazırlayan DeFacto pet şişe gibi doğaya zarar veren atıkları geri dönüştürerek elde edilen tişörtler ve susuz üretilen pantolonlarla sürdürülebilir yaşama katkıda bulunuyor. Örneğin, bir tişört için ortalama 7,5 adet pet şişe geri dönüştürülerek tişörtlerin üretiminde kullanılan ipliklere katılıyor ve doğaya zarar vermeleri engelleniyor. 2017 yılında mağazalarda 15.000 adet tişört ile yaklaşık 4,5 ton PET’i geri kazandırmayı hedefliyor.