Jr. sanatçılar için yeni bir platform kuruldu: #Sanatabiyer.
Doğuş’la Sanata Bi Yer platformu, gençlerin eserleri aracılığıyla toplumun geniş kesimleriyle buluşabilmesine fırsat sunmayı amaçlıyor.
Projenin sergilendiği iki mecradan ilki dijital bir galeri niteliğindeki www.doguslasanatabiyer.com web sitesi. Danışma Kurulu, öğrencilerin bu adrese yüklediği işleri başvuru sırası ve sergileme alanlarının özellikleri doğrultusunda değerlendirerek hangi işin nerede yer alacağına karar veriyor. Sanata Bi Yer, öğrencilerin kendilerini ifade edebilecekleri bir platform olarak kurgulandığı için Danışma Kurulu, işleri derecelendirmiyor, yorumlamıyor veya eleştirmiyor.
Platformun tanıtımı için Doğuş Grubu Marka, Algı ve Gayri Maddi Varlık Yönetimi Başkanı Semih Yalman’ın ev sahipliğinde bir toplantı gerçekleştirildi. Yalman; “Güzel sanatlar fakültesi öğrencileri, yaratıcı işlere imza atıyor. Biz de öğrencilerin çalışmalarını çekmecelerden çıkartmak, elimizdeki imkanları bu işleri herkesle buluşturmak için kullanmak istiyoruz. Çünkü öğrencilerin yüreklendirilmeye, beğenilmeye, görünür olmaya ve elbette desteklenmeye ihtiyacı var. Platformu öğrencilere açtığımız anda büyük ilgi gördük. İlk 20 gün içinde yaklaşık 400 öğrenci işlerini platforma taşıdı. Bu bizi çok cesaretlendirdi” dedi.
“Öğrencilerin işlerini birbiriyle yarıştırmaktan özellikle kaçınıyoruz. Bu platformda tek bir amaç var; o da sanata bi yer vermek”
Platformun Danışma Kurulu’ndan da söz eden Semih Yalman, “Danışma Kurulu’nun yalnızca internet sitesine yüklenen işlerin hangi mekanlarda sergileneceğine karar verdiğini belirtirken, “Öğrencilerin işlerini birbiriyle yarıştırmaktan özellikle kaçınıyoruz. Bu platformda tek bir amaç var; o da sanata bi yer vermek” dedi.
Platform’un Danışma Kurulu’nda Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, sanat eleştirmeni Hasan Bülten Kahraman, sanatçı Sinan Demirtaş, Kurucu Direktör Elif Çevik ve Sabiha Kurtulmuş, İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Saim Tekcan, MSGSÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Çağla Göksu ile EADE Business School Öğretim Görevlisi Semih Yalman bulunuyor.
“Doğuş’la Sanata Bi Yer” platformunun hayata geçmesinin ardından, şu anda, 400’e yakın öğrenciye ait yaklaşık 700 iş, www.doguslasanatabiyer.com web sitesinde bulunmakta. Türkiye’den 30 üniversitenin güzel sanatlar fakültesinde okuyan öğrencilerinin yanı sıra School of the Museum of Fine Arts ve Vienna University of Technology öğrencileri de platforma katıldı.
Dijital galeride sergilenen işler; resim, fotoğraf, video, heykel, enstalasyon, baskı – edisyon gibi özgün çalışmalardan oluşuyor.
Sanatçılardan bazılarının işlerini aşağıda bulabilirsiniz.