İzmir’in ilk Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası Netmarble Türkiye sponsorluğunda Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi – DEPARK’ta 24 Ocak 2018 tarihinde açılıyor.
İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen teknolojilerinden biri olan dijital oyun alanında bir ilki hayata geçirmeye hazırlanıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Netmarble Türkiye işbirliğinde İzmir’in ilk Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası, 24 Ocak 2018 Çarşamba günü, daha kaliteli oyun geliştirmek isteyenlere hizmet etmek amacıyla açılıyor.
Dijital oyun sektörünün en önemli ihtiyaçlarından biri olan gerçek görüntüye yakın görüntü kalitesi elde etme motivasyonuyla kurulacak olan Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası, tasarım ve bilişim dünyasının ortak çalışma alanı olacak ve tüm girişimci adaylarına teknoloji ile sanatı bir arada bulma imkanı sunulacak.
DEPARK nedir?
DEPARK A.Ş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile kurulmuş Dokuz Eylül Üniversitesi’nin teknoloji geliştirme bölgesidir. Bünyesinde faaliyet gösteren 130’u aşkın firmaya ev sahipliği yaparak Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Tınaztepe ve İnciraltı kampüslerinde faaliyet göstermektedir.
Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte “Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO)” birimini, İzmir Kalkınma Ajansı destekli güdümlü proje olarak “İzmir Sağlık Teknolojileri Geliştirici ve Hızlandırıcısı (Bioİzmir)” projesini, İzmir Kalkınma Ajansı destekli “Dokuzgen Bilişim Kampüsü: Şehrim Kampüsüm” projesini ve TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı kapsamında girişimcilik ekosistemini eş zamanlı kritik girişimler olarak bünyesinde barındırmaktadır.
DEPARK bünyesinde 12000 metrekarenin üzerinde ofis alanı, lojistik konum avantajları, 8 toplantı salonu ile 1100’ü aşkın istihdama ev sahipliği yapan 120’u aşkın firmaya Ar-Ge ve inovasyon hizmetleri sunmaktadır.
DETTO nedir?
Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO), (TÜBİTAK 1513) teknoloji transfer ofisleri destekleme programı kapsamında bilginin ve yeniliğin üretilip toplumun faydasına yönelik ticarileşebilir teknolojik ürün ve hizmete dönüştürülmesine, etkin bir üniversite – sanayi işbirliği mekanizmasının oluşturulması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için; Ar-Ge, yenilik, girişimcilik ve ticarileşme alanlarında çalışan bir oluşumdur.