JR. by Campaign

Eserlerine Bitcoin QR kodu koyan sanatçı

Eserlerine Bitcoin QR kodu koyan sanatçı

Blockchain ve kripto paraların coştuğu bu dönemde Pascal Boyart isimli bir sanatçı eserlerine Bitcoin QR kodu koyarak bağış topluyor.

Günlük hayata yerleşmeye başlayan para aktarım şekilleri bu sefer bir sanatçının kendi geçimini sağlamasında kullanılıyor. Eserleri de kripto paralar ile alakalı olduğu için mantıklı olan bu yöntem sanatçı ve güruhu arasındaki kişilerden, kar amacı güden şirket ve galerilerden kurtuluyor.

Boyart, QR kodu kullandığı ilk zamanı şöyle anlatıyor: “Bitcoin QR kodunu çalışmalarıma ilk defa 2017’nin Kasımında ekledim. Sokak çalışması olan eserde babasına ‘Babacım, para nedir?’ diye soran bir çocuk resmettim ve imzamın yanına bir tane QR kodu yerleştirdim.

“Baba, para nedir?” isimli çalışması

“Birinin daha önceden bunu yapıp yapmadığından emin değildim ama insanlar sanatçıları bağış yoluyla destekleyebilecekler mi onu görmek istedim.”

Boyart QR kodunu eserlerine yerleştirmeye başladığından beri 1000 dolara eş değer kripto para bağışı topladı. Eğer Boyart’ın daha fazla eserini görmek istiyorsanız onu Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Kaynak: DesignYouTrust