Hızla büyüyen dijital sektörüne nitelikli eleman girişinin desteklenmesi, gençlerin dijital dünyaya kazandırılması ve bu alandaki önemli kariyer imkanlarının anlatılması amacıyla IAB Türkiye tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Algida UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Kampı tamamlandı. Kamp, başvuranlar arasından seçilen 50 üniversite öğrencisinin katılımı ile 20 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlendi.
Geçtiğimiz yıl 136 öğrencinin başvurduğu eğitim programına başvuru sayısı bu yıl %53 artarak 208’e yükseldi. Başvuran üniversite sayısı ise 49 oldu. Algida UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı’na 17’si İstanbul, 9’u İzmir, 6’sı Eskişehir, 5’i Konya, 4’ü Ankara, 2’si Sakarya ve Adana, Antalya, Burdur, Erzurum, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli’nden de 1’er öğrenci olmak üzere 50 öğrenci katılma şansı elde etti.
IAB Türkiye tarafından “eğlenerek öğrenme” yaklaşımı ile tasarlanan eğitim programının katılımcıları, 2 hafta boyunca dijitali sektör profesyonellerinden dinledi; örnek çalışma ortamı olarak Project House Dijital Reklam Ajansı’nı gezdi; Escapist/Odadan Kaçış Oyunu ve Karanlıkta Diyalog Sergisi gezisi gibi aktivitelere katıldı ve Algida’nın verdiği brief üzerinden proje üretti.
50 kişilik öğrenci ekibine, final sunumları ve jüri değerlendirmesinin ardından sertifikaları ve ilk 3’e giren 4 ekibe ödülleri verildi. Kazanan öğrenciler IAB Türkiye üyesi firmalarda 1 aylık staj hakkı elde ederken, birinci ekibin üyeleri ayrıca birer adet yurtiçi gidiş dönüş uçak biletinin de sahibi oldu.
“Eğlenerek de öğrenmek olabiliyormuş”
Program katılımcılarından Sefa Aksekili, “Dijital gibi çok geniş kavramı 2 hafta gibi kısa sürede eğlenerek öğretti ve eğlenerek öğrenmenin de olabileceğini gösterdi. Eğitimlerden hariç farklı farklı üniversitelerden gelenlerle güzel arkadaşlık ortamında bilgilerimizi paylaşıp öğrendik,” derken, bir diğer katılımcı Gökçe Ünal ise, “UniChallenge dijital reklamcılık adına hem çok keyifli ve hem de 10 günlük gibi kısa bir süreçte, eğitmenlerden aldığın sunumlar ile ciddi şekilde bilgi birikimi elde edeceğin bir kamp ve bu kampta yer aldığım için çok şanslıyım,” yorumunda bulundu.
İlk 4’e giren ekipler şöyle:
Birinci: Grup 7
Arif Badem – ODTÜ
Ayşe Nur Nacak – Yaşar Üniversitesi
İrem Atçakarlar – Yıldız Teknik Üniversitesi
Muhammet Akkoyun – Anadolu Üniversitesi
Yakup Safa Önder – Ege Üniversitesi
İkinci: Grup 2
Elif Yalçın – Boğaziçi Üniversitesi
Emir Burak Emen – Anadolu Üniversitesi
Kader Demir – Beykent Üniversitesi
Oğuz Vural – Beykent Üniversitesi
Zeliha Şit – Ege Üniversitesi
Üçüncüler: Grup 4
Çağatay Gültekin – Yeditepe Üniversitesi
Emre Orhan – Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Gizem Özdemir – Selçuk Üniversitesi
Kübra Öztarsu – Çukurova Üniversitesi
Neşe Çaykenarı – ODTÜ
Üçüncüler: Grup 5
Burak Saltan – Sakarya Üniversitesi
Fatma Arslan – Atatürk Üniversitesi
Gökçe Ünal – Selçuk Üniversitesi
Himmet Kaplan – Boğaziçi Üniversitesi
Sefa Aksekili – Erciyes Üniversitesi