JR. by Campaign

Yeni trend hareket eden marka logoları

Yeni trend hareket eden marka logoları

Günümüzde hareket eden marka logoları gittikçe daha popüler olmaya başladı. Bunun nedeni yaşadığımız bu dijital çağda logoları sadece basılı formatta değil aynı zamanda ekranlarda da görme şansımızın olması. Bu nedenle hareketli logoların gittikçe daha fazla yaygınlaşmasına şaşırmamak gerek.

Tasarımcılar, basılı logolar hazırlarken belirli çizgilerin içinde hareke etmek zorunda kalıyor; bu da onları kısmen kısıtlıyor. Logoyu tasarlayan kişiler, tek bir görselde hem markayı yansıtmak hem de markayı rakiplerinden ayrıştırmak için onu benzersiz kılmak zorunda kalıyor. Bunun aksine canlandırılmış logolar tasarımcılara yaratıcılıklarını konuşturmaları için çok daha geniş bir alan sunuyor.

Brezilyalı tasarım ve branding ajansı OPZ, kısa bir süre önce beklenmedik dönüşümler geçiren hareketli logolardan oluşan bir koleksiyon paylaştı. Mesela, denizanası olarak hayatına başlayan bir logo bir anda O şeklini alıyor; veya bir play tuşu logosunun içinden küçük bir canavar çıkıyor.

Logoların bir kısmana göz atmak için sayfayı aşağıya kaydırabilir, tümünü görmek için de buraya tıklayabilirsiniz.







Logobook sitesi tasarım tutkunlarına hem bir kaynak hem de ilam alabilecekleri bir alan sunmayı amaçlayarak geçmişten günümüze tüm logolar bir arada getirdi. Site hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.