JR. by Campaign

İstanbul Modern’den sürdürülebilirlik üzerine yeni bir sergi

İstanbul Modern’in 2016 yılındaki ilk ana sergisi “YOK OLMADAN: Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi” dünyanın birçok köşesinden 20 sanatçı ve sanat grubunu ağırlıyor.

Küratörlüğünü Çelenk Bafra ve Paolo Colombo’nun yaptığı sergi 13 Ocak – 5 Haziran tarihleri arasında görülebilecek. Sergide Roger Ackling, Bas Jan Ader, Alper Aydın, Bingyi, Jasmin Blasco ve Pico Studio, Charles Dellschau, Elmas Deniz, Mark Dion, Hamish Fulton, Rodney Graham, Lars Jan, Mario Merz, Maro Michalakakos, Joni Mitchell, Yoko Ono, Camila Rocha, Canan Tolon, ikonoTV, Francesco Garnier Valletti ve Pae White tarafından hazırlanan resim, çizim, heykel, yerleştirme, fotoğraf ve hareketli görüntüler yer alıyor.

Sergideki yapıtlardan bazıları büyük ekolojik meseleleri çözmenin olanaksızlığına işaret ediyor, bazılarıysa ekosistemin korunmasına ve insan türünün onunla uyum içinde varlığını sürdürebilmesine yönelik öneriler içeriyor. Serginin başlığı olan “YOK OLMADAN” Kanadalı sanatçı Joni Mitchell’ın Big Yellow Taxi adlı şarkının ilk nakaratından alınmış.

Sergide yer alan bazı çalışmalarsa şöyle:

First Human Born in Space

Sanatçı: Canan Tolon
Sanatçı: Camila Rocha

 

Sanatçı: Lars Jan
Sanatçı: Maro Michalakakos
Sanatçı: Rodney Graham