JR. by Campaign

Reuben Wu manzaraları drone’la fotoğrafladı

Müzisyen yönüyle de bilinen fotoğrafçı Reuben Wu manzaraları drone’la fotoğraflayarak ortaya nefes kesen fotoğraflar çıkardı.

Çığır açan açan drone kullanımlarıyla da bilinen Wu, drone’larına güçlü ışık kaynakları takarak doğada var olan güzellikleri dünya dışındanmış hissi veriyor. Burada gördüğünüz fotoğraflar ise “Lux Noctis” adını verdiği bir projeden ve halen devam ediyor.

Ruben Wu deneyimlerini şöyle anlatıyor: “İlk drone’umu 2014’te aldım. Uçan bir kameraya sahip olmak çocukluk hayalimdi -hiç görülmemiş açılardan manzaraları görebilmek… Bunun için uzaktan kumandalı ve hareketli bir fotoğraf makinem olmalıydı. Drone’umu müzik videoları ve fotoğraflar çekmek için kullandım, aynı zamanda da projeksiyon makinaları kullanarak dağ zirvelerine çeşitli grafik tasarımlar yansıttım. ‘Lux Noctis’ konsepti bu sayede başladı, drone’u kamera yerine bir ışık kaynağı olarak kullanmamla.”

Doğal olarak bu konsept Reuben Wu’yu uzak mecralara itiyor; çöller, dağlar gibi. Konumların medeniyetten uzak olması onların doğal güzellikler konusunda zengin olmasına bir sebep ve bu güzellikler Reuben’e ihtiyacı olduğu ilhamı veriyor. Tabii aynı zamanda önüne engeller de çıkarıyor. “Fotoğraflar uzun pozlama, bu yüzden üzerlerinde hazırlık yapılmaları gerekiyor. Bence gece fotoğrafları çekmek daha çok işçilik isteyen bir şey kullandığım ışıklar da bu işçiliğin bir parçası.” Proje sırasında bir çok farklı kamera kullanan fotoğrafçı, en sonuncusunun Fujifilm GFX50S olduğunu söylüyor.

Fotoğraf çekmek için gittiği uzak bölgeler içinse iyi hazırlık yapması gerekiyor “Gittiğim yerleri önceden araştırıyorum; haritalari, ay çizelgelerini, mevsimleri ve turist akışını hesaba katıyorum. Çekim gününde ise komposizyon, mekan, yürüyüş rotaları ve GPS konumları planlıyorum ve gece olunca da çekimlere başlıyorum. Ekipmanımı olabildiğince taşınabilir tutuyorum ki en ücra köşelere bile gidebileyim. Etrafımda herhangi birisi varken drone’umu uçurmuyorum, benim için çekim yerinin ücra olması ve yalnız olmam çok önemli.”

Arizona’daki Vermilion Cliffs Ulusal Parkı’nda yaptığım çekimlerin birinde kazara ‘Falcon Heavy’nin dünya atmosferinden çıkışını yakaladım. Hangisi olduğunu tahmin ettiniz mi?

Falcon Heavy

Dağların ufuklarını fotoğraflarken Reuben, drone’unun bıraktığı ışık hüzmelerini de uzun pozlamayla çekmeye başlamış ve keşfettiği üzere bu teknikte ortaya muhteşem sonuçlar çıkarıyor. “Serinin ilk bölümünde fotoğraflardan ışıklandırılmış manzaralar hariç diğer bütün ışık kaynaklarını çıkardım, ikinci kısımda ise drone’un bıraktığı ışık izlerine ve aydınlattığı manzaraları öne sürdüm, fotoğrafların bir tanesindeyse drone’u belli bir noktanın etrafında uçurup uzun pozlamayla çember görümüne ulaştım. Bilerek yaptığım bir şeydi ama tabii ki bütün bunların hepsi benim için deneysel.”