Sanata Bi Yer seminerleri başlıyor
“Doğuş’tan İyi Bir Gelecek, Doğuş ile Gelecek” vizyonu altında sosyal sorumluluk projelerini yürüten Doğuş Grubu, Sanata Bi Yer projesiyle kültür ve sanatın gelişimine destek olmayı sürdürüyor.
Bugüne kadar 170’in üzerinde öğrencinin 350’yi aşkın çalışmasını sergilemek üzere İstinyePark, bomontiada gibi Doğuş Grubu mekânlarını galeriye dönüştüren proje şimdi de sanatla ilgilenen öğrenciler için ücretsiz seminerler düzenliyor.
Üniversite öğrencilerine çalışmalarını sanatseverlerle buluşturma olanağı sunan ve ikinci yılına giren Sanata Bi Yer projesi, kültür ve sanata desteğini sürdürüyor. Proje kapsamında Kasım ve Aralık aylarında İstanbul bomontiada’da bulunan Atölye İstanbul’da düzenlenecek “Sanata Bi Yer seminerleri” ile sanat ve sanat dünyasına yönelik pratik bilgiler verilerek öğrencilere katkı sağlanması hedefleniyor.
4 Kasım Cumartesi günü bağımsız sanat yöneticisi, Taner Ceylan Studio menajeri, Artwalk Istanbul Kurucusu, ARD Collection Arşiv ve İletişim Sorumlusu Saliha Yavuz’un konuşmacı olarak katılacağı “Sanatçı ve Diğer Roller, Haklar” başlıklı seminerde; sanat eseri ve üretiminin dışındaki dünyaya ilişkin pratik bilgiler, sanatçının profesyonel hayatta ihtiyacı olabilecek iletişim biçimleri ele alınacak. Saliha Yavuz, 25 Kasım Cumartesi günü ise sanatçının profesyonel alanda ihtiyaç duyacağı dokümanlar, portfolyo ve artist statement yazımına ilişkin bilgi, örnek ve açıklamalarla “Sanatçı Dokümanları ve Portfolyo ” başlıklı seminer verecek. 9 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek “Sanat Prodüksiyonu ve Kolektif Sanat Üretimi” başlıklı seminerde de fotoğraf sanatçısı ve sergi tasarımcısı RecCollective kurucularından Sevim Sancaktar, sanat prodüksiyonunda iş yönetim biçimleri ve olanakları ile kolektif sanat üretimine dair bir konuşma gerçekleştirecek. Öğrenciler seminerlere www.sanatabiyer.com üzerinden ücretsiz katılabilecek.
Proje kapsamında bugüne kadar 800’e yakın öğrencinin 2500’den fazla çalışması siteye yüklendi. Resim, fotoğraf, enstalasyon, heykel, baskı-edisyon gibi farklı disiplinlerdeki 350’den fazla çalışma Doğuş Grubu’na ait mekanlarda sergilendi; 60 adet iş sanatseverler tarafından satın alındı.
Proje, MIXX Awards Türkiye Yarışması’nda, “Marka Destinasyon Siteleri ve Mikro Siteler” kategorisinde Gümüş MIXX Ödülü, 14. Kırmızı Ödülleri’nde “Dijital Kategori’de” Başarı Belgesi ve son olarak Kristal Elma Festivali’nde Dijital ve Sosyal Medya Dalında, Websitesi/Hizmet Kategorisi’nde Kristal Elma kazandı.