Sosyal girişimciler Red Bull Amaphiko platformunda

Sosyal girişimcilerin projelerini tanıttığı, birbirlerinin projelerine yardımcı olduğu ve potansiyel yatırımcılara projelerini tanıtma imkanı sağlayan platform Red Bull Amaphiko’nun Türkiye sayfasına 3 ayda gelen başvurular 40’ı buldu. 40 başvurudan 18’inin seçilerek yayınlanmaya başladığı Amaphiko’da son dönemlerde isimleri sıklıkla duyulan, kod okuryazarlığını geliştirmek için hayata geçirilen Kodluyoruz, alışveriş yaparken Sivil Toplum Kuruluşu projelerine destek olunabilen şeffaf bir platform olan Givin ve çok daha fazla insanın sanatla, ilişki kurmasını sağlayan Kutuda Sanat Var gibi 18 proje bulunuyor.

Projelere Amaphiko adresinden ulaşmak, desteklemek ve yeni projeler için hala kayıt olmak mümkün.

Temiz çevre için yola çıktılar

Amaphiko Türkiye sayfasında yer alan “Im Not Basic” çevre ve bilinçli tüketim alanında ilham verici projelerin başında geliyor. İnsanların en çok tükettiği, en kolay eskittiği ürün olan tişörtlere odaklanarak mümkün olduğunca doğal kumaşlarla üretimi hedefleyen projede en önem verilen konulardan birisi de çalışan haklarının korunması.  Müşterilerinin duyarlı ve sürdürülebilir bir dolap oluşturması amacıyla yola çıkan Im Not Basic, bugüne kadar 20 binin üzerinde duyarlı dolaba girdi. Sosyal medyada #BirazYerAc kampanyasıyla adını duyuran proje, bine yakın kıyafeti de geri dönüşüme soktu.

Banamama.co ile barınaklara yardım ediliyor

Evcil dostlarımızın mama ve bakım ürünlerinin düzenli tedariki konusunda yaşanan  sıkıntılara son vermek üzere hayata geçirilen banamama.co projesi de Amaphiko sayfasının öne çıkanlarından biri. Projede, abonelik modeliyle evcil hayvanları için alışveriş yapan kişilerin alışverişlerinin %5'inin barınaklara bağışlanmasını sağlanıyor. Proje kapsamında İstanbul, İzmir ve Ankara'daki barınaklara 4 aydır düzenli olarak yardım ediliyor.

Öğrencilere mentor desteği

Amaphiko Türkiye sayfasında yer alan “Misface” projesi ile de öğrencilerle mentorlar bir araya geliyor. Proje, kariyer haritasını çizmekte zorlanan, bir fikri olup ne yapacağını bilmeyen veya hiçbir fikri olmayan üniversite öğrencilerinin mentorlerden tamamen ücretsiz destek alabilmesini sağlıyor. 75 mentorle yola çıkan Misface projesi kapsamında 8 ay içinde 80’den fazla üniversitede 350’den fazla öğrenci mentor desteği aldı.