Ülker Metro, Metronot’la uzaya çıktı
Ülker Metro, Metro yiyen gençlerin enerjisiyle bir Metrocunun mesajını uzay sınırına gönderdi. İTÜ Enerji Enstitüsü işbirliği ile hazırlanan Metronot, mesajı 31 bin 200 metre yüksekliğe çıkardı.
“Enerji Geliyorum Demez” sloganını sahiplenen Ülker Metro’nun “Enerji Testi” projelerinde İTÜ Enerji Enstitüsü ile işbirliği yapıldığını belirten Ülker Çikolata Pazarlama Direktörü Aslı Özen Turhan, Metro Enerji Testi 3 ile bir tüketicinin “Uzaya bi kişi lütfen, öğrenci ” mesajının uzay sınırına çıkarıldığını söyledi.
1988′deki ilk lansmanından bu yana enerji fikrini sahiplenerek iletişim yapan Ülker Metro, toplam 3 enerji testine imza attı. Enerji Testi 1’de Ülker Metro, İTÜ Enerji Enstitüsü işbirliği ile reklam filmini Metro yiyen gençlerin enerjisi ile çekti. Enerji Testi 2’de İTÜ Enerji Enstitüsü işbirliği ile Ülker Metro ile çalışan motosiklet olan Metrosiklet’i icat etti. Enerji Testi 3’te yine İTÜ Enerji Enstitüsü işbirliği ile bir tüketicinin mesajı Metronot ile uzay sınırına yollandı.
Metronot’un içinde bulunan tüm elektronik ekipmanların uçuş boyunca ihtiyaç duyduğu enerjiyi Türkiye’nin dört bir yanından Metro yiyen gençler sağladı. Kampanya kapsamında www.metronot.com adresine 12 bin 700 mesaj geldi. #uzayamesajım etiketiyle 76 bin tweet atıldı. Twitter’da #UzayaMesajım etiketi organik olarak trending topic oldu. Proje için Türkiye’nin dört bir yanından 26 noktada enerji toplanırken, 3.324 kişi, 348 bin metre pedal çevirdi. 8 kWh enerji toplandı. Seçilen mesaj aynı zamanda reklam filminde de oynayan ünlü sanatçı Bedük tarafından şarkı haline getirildi.
26 Ocak-1 Mart tarihleri arasında toplanan 12 bin 700 mesaj incelendiğinde en fazla mesajın yüzde 38 ile okul içerikli olduğuna dikkat çeken Turhan “Bu da bize gençleri hedefleyen markamızın bu kampanyada da hedef kitleye ne kadar yakın olduğunu gösterdi” dedi.
Marka tüm enerji testlerini kapsayan kampanyanın yaratım süreci için Alametifarika ile ilerledi.
Enstitü’nün projede akademik ve teknik destek sağlama rolünü üstlendiğini belirten İTÜ Enerji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr Altuğ Şişman şu bilgileri aktardı:
“Öğrenci ve genç mühendislerden oluşan bir ekibin ortak çalışması sonucu tasarlanan ve üretilen Metronottüm uçuş süresi boyunca sıcaklık, basınç gibi atmosferik veriler ile konum ve hız verilerini almak amacıyla kamera ve sensör ekipmanlarını içeren bir modüldür. Metronot’ta yer alan tüm elektronik ekipmanların uçuş boyunca ihtiyaç duyduğu enerji Türkiye’nin dört bir yanındaki Metroculardan sağlandı. Enerji dolu bir projeyi daha tamamladığımız için mutluyuz.”