Zelve Vadisi’nde tarih mapping ile canlanacak

Kapadokya’nın en önemli açık hava müzelerinden biri olan Zelve Vadisi’nde gösterilmek üzere bir mapping projesi hazırlandı. Proje kapsamında, bölgenin jeopolitik oluşumu ve tarihi, animasyon filmle izleyicilere sunulacak. 

zelve vadisi-fikirbazzenger4

Senaryosu Beste Koçak tarafından tarih uzmanlarının danışmanlığında yazılan projenin animasyon, müzik ve ses tasarımı, Fikirbazzenger kurucu ortaklarından Aşkın Elibol ve Onur Umur’un yönetiminde, Ouchhh animasyon ve müzik ekibi tarafından üretildi.

zelve vadisi-fikirbazzenger3

İnsan yerleşimi Paleolitik döneme kadar uzanan Kapadokya bölgesinde Hititler’in yaşadığı topraklar, daha sonraki dönemlerde Hristiyanlığın en önemli merkezlerinden biri oldu. Kayalara oyulan evler ve kiliseler, bölgeyi Roma İmparatorluğu’nun baskısından kaçan Hıristiyanlar için devasa bir sığınak haline getirdi.

zelve vadisi-fikirbazzenger6 zelve vadisi-fikirbazzenger7

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yaşanan barış ortamı ile birlikte Cumhuriyet dönemine kadar uzanan tarihin anlatıldığı film, bölgenin jeolojik yapısının oluşumuyla başlıyor. 30 dakikalık bir animasyon gösterisi ile bölgenin epik tarihi, türünün dünya üzerindeki sayılı örneklerinden sayılabilecek bir topografi üzerinde adeta yeniden hayat buluyor.

12.000 metrekarelik görüntü alanına sahip proje, Vista Bilişim için Astel’in ekipmanları ve Visio-Vox’un teknik koordinasyonunda hazırlandı.

2016’da gösterime girecek filmin, ziyaretçilere 10 yıl boyunca sunulması planlanıyor.

Künye

Fikirbazzenger:

Yapım – Yönetim Aşkın Elibol, Onur Umur

Proje Koordinasyon Burcu Güçük

Storyboard Yusuf Güçlü

Art Direktörler Atakan Işıksal, Tufan Kinas

Editör Fethi Can Tüzel

2D Animasyon Erhan Yıldız

 

Ouchhh Studio:

Yönetmen Ferdi Alıcı

Proje Koordinasyon  Kıvanç Aykan, Eylül Duranağaç

3D ve 2D Animasyon Efe Köse, Cavit Mert Köse , Orhan Sayın, Yağız Mehdi Abbas, Mertcan Şeker, Fırat Erkuş

Ses ve Müzik Mehmet Ünal, Ali Can Okan