16. YGA Zirvesi 25 Kasım’da Zorlu PSM’de

Türkiye’nin her köşesinden binlerce lise ve üniversite öğrencisinin başvurduğu 16. YGA Zirvesi’ne seçilenler 25 Kasım’da Zorlu PSM’de buluşacak. Yeni haberiniz olduysa ya da başvurunuz olumsuz sonuçlandıysa dert etmeyin. YGA Zirvesi’ni herkes canlı yayında internetten takip edebilecek.

YGA Hayal Ortakları ve YGA mezunlarının ilham veren birlikte başarma hikayelerini anlatacağı zirvede iş dünyası ve akademinin önde gelen isimleri konuşmacı olacak. Bu seneki konuşmacılar şöyle: Harvard ve MIT’den Prof. Mehmet Toner, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bozer, YGA Başkanı Asude Altıntaş, Sanatçı Dicle Olcay, CNNTURK Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, NEF icra Kurulu Başkanı Erden Timur, AGT Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Söylemez, FİBA Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Turkcell CEO’su Kaan terzioğlu, Vestas CEO’su Olcayto Yiğit, TAV CEO’su Sani Şener ve YGA Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman.

YGA nedir?

YGA -Young Guru Academy- 2000 yılında Türkiye’de kurulan, uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur. Birlikte başarabilen sosyal bilinçli liderler yetiştirir.

YGA’lılar nasıl yetişir?

YGA’ya her yıl 50 binin üzerinde lise ve üniversite öğrencisi başvurur. 5 aşamalı mülakatla 50 kişi seçilir.

Seçilen YGA’lılar bilim insanı, akademisyen ve uluslararası tecrübesi olan üst düzey yöneticilerden oluşan; aralarında Aziz Sancar, Mehmet Toner, Doğan Cüceloğlu, Faruk Eczacıbaşı, Ahmet Bozer gibi isimlerin olduğu YGA Hayal Ortaklarından beslenir; aynı zamanda, YGA’nın sosyal inovasyonlarında 5 bin saatin üzerinde gönüllü çalışırlar. YGA’nın global partnerleri Harvard, MIT, Duke ve UC Berkeley ile yapılan stratejik ortaklık kapsamında bu üniversitelerden gelen öğrenciler de sahada YGA’lılarla birlikte çalışır.

YGA’lılar ne yapar?

YGA’lılar daha iyi bir dünya için geliştirdikleri teknolojilerle dünyada ilklere imza atarlar. YGA’lıların birlikte projelendirip, hayata geçirdiği sosyal inovasyonlar:

  • Dünyanın en akıllı bastonu WeWALK
  • Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerjisi sistemi Hydrosolar
  • 200 bin engellinin hayatını kolaylaştıran platform Hayal Ortağım
  • Bilimi sevdiren TWIN Bilim Seti

YGA bugüne kadar inovasyon ve teknoloji alanında dünya çapında 10 ödül aldı:

  • Hayal Ortağım, teknoloji dünyasının Oscar’ı olarak gösterilen GSMA’de, iki kez dünya birinciliğine layık görülen tek proje oldu.
  • Yenilenebilir enerji alanında dünyanın ilk “Hibrit Jeotermal Güneş Enerji Santrali”ni kuran YGA mezunları MIT Innovators Under 35’ta yılın Öncü Yenilikçisi ödülüne layık görüldü.
  • Birleşmiş Milletler nezdinde dünyadaki en iyi örnekler arasında gösterilen Hayal Ortağım ve WeWalk projeleri, New York’ta 150 ülke temsilcisine anlatıldı.
  • YGA mezunları, Forbes dergisi tarafından 2 kez Yılın İnovasyon Lideri seçildi.
  • YGA, 2016 ve 2017 yıllarında “Great Place to Work” seçildi. %100 güven endeksiyle Avrupa’da listeye giren ilk ve tek STK oldu. Yüksek güven iklimi ile dünyaya ilham olması için GPTW Ambassador seçildi.
  • YGA nasıl kaynak yaratır?

YGA’nın özkaynağını; kitlesel fonlama ile 20 bini aşkın bireysel destekçi, 50’nin üzerinde stratejik hayal ortağı uluslararası firma ve YGA mezunlarının sürdürülebilir bir YGA için kurdukları girişimler oluşturur. Bu girişimlerin teknoloji ve yenilenebilir enerji alanlarında geliştirdikleri inovasyonlara iki örnek:

  • Türkiye’nin en büyük Yüzer Güneş Enerjisi sistemi İstanbul Büyükçekmece Gölü üzerine kuruldu.
  • Dünyayı en iyi rehberlerin sesinden keşfetmenizi sağlayan yürüyüş turu uygulaması Piri 120 binin üzerinde kullanıcıya ulaştı ve uygulama mağazası seyahat kategorisinde 1. oldu.

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Kasım 2017 sayısında yayımlanmıştır.