UNICEF sesleniyor: Şiddet derin izler bırakır

Dövmelerimizin bazıları duygusal bir değer taşır, bazılarıysa içinde mutlu anılar barındırır; ama UNICEF UK için hazırlanan yeni kampanya, bazı çocukların istemedikleri halde vücutlarına ve ruhlarına kazınan yara izlerine dikkat çekiyor.

UNICEF’in uzun zamandır elçiliğini yapan David Beckham da dün başlatılan #ENDviolence kampanyasının yüzü olarak karşımıza çıkıyor. Reklam filminde David Beckham’ı yine dövmeleriyle görüyoruz ancak bu seferkiler hayranlarının aşina olduğu dövmeler değil.

Beckham’ın vücudundaki dövmeler bu kez fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan çocukların karanlık hikayelerini anlatıyor. Bir babanın çocuğuna saldırdığı ya da bir erkek çocuğun yaşıtları tarafından alay konusu olduğu bu hikayelere çocukların ağlamalarını ve çığlıkları eşlik ediyor. Videoda Beckham “Çocuğa yönelik şiddet onlarda sonsuza dek iz bırakır. Bu yanlış. Buna son ver.” sözleriyle hikayeyi sonlandırıyor.

UNICEF verilerine göre 20 yaşın altındaki her 10 kız çocuğundan biri cinsel şiddete maruz kalırken; her 5 saniyede bir bir çocuk şiddet sebebiyle yaşamını yitiriyor.